حضور سینماگران ایرانی و اختتامیه هفتادویکمین جشنواره فیلم کن در فرانسه در مطبوعات داخل ایران با واکنش‌های متنوعی روبه‌رو شد.
کد خبر: ۱۱۴۳۲۶۹
بازتاب اختتامیه جشنواره کن در رسانه‌های داخلی

روزنامههای «صبحنو» و «سازندگی» ترجیح دادند تصویر روی جلد خودشان را به این موضوع اختصاص داده و آن را به بخشی از ویترین صفحه اول خود تبدیل کنند. بعضی روزنامهها هم مانند «بانیفیلم»، «مردمسالاری» و «فرهیختگان» با تیتر یا تصویر کوچکتر روی صفحه اول به این موضوع پرداختند.

«صبحنو» نقطه تمرکز خود را از جعفر پناهی به سمت خود جشنواره و بعضی کارکردهای سیاسی آن منتقل کرده بود. این روزنامه با انتخاب یک تصویر افقی با رنگ تند قرمز که تداعیکننده فرش قرمز جشنواره بود، تیتر «پایان سیاسیترین جشنواره سینمایی جهان» را برای مطلب انتخاب کرد. در گزارش مبسوطی که در صفحه 15 این روزنامه منتشر شده قرائنی هم ارائه شده است. حضور پیدا نکردن پناهی بهدلیل محکومیت قضایی، اظهارات یک کارگردان سیاهپوست آمریکایی علیه ترامپ و نخستین حضور عربستان سعودی از جمله قرائنی است که در گزارش صبحنو برای گزاره فوق ارائه شده است.

در سمت دیگر ماجرا، روزنامه «سازندگی» که به اردوگاه سیاسی اصلاح‌طلبان تعلق دارد ترجیح داد یک جلد تصویرسازی شده از چهره جعفر پناهی را روی صفحه اول خود ببرد.

این روزنامه برای تصویر پناهی که با انگشت اشاره خود به مخاطب فرضی اشاره می‌کرد چنین تیتر زد: «جعفر پناهی هستم از ایران». بخش اعظم گزارش به معرفی چهره‌ها و برنده‌های آن اختصاص دارد. یک بخش از گزارش هم به پناهی و حضور نیافتن او در کن اختصاص دارد.

دو نکته جالب در گزارش سازندگی درباره پناهی به چشم می‌خورد. نخست، توجهی که کن از بُعد سیاسی به پناهی داشته و مجوزی که دولت ایران برای حضور او در فرانسه صادر نکرده و دیگر این‌که اثر جدید پناهی برخلاف چند اثر قبلی که در کن حضور یافته بودند، بهره‌های بیشتری از «فیلم» بودن برده است.

بانی‌فیلم هم ترجیح داد از نگاه صنفی به موضوع نگاه کرده و شائبه سیاسی بودن جشنواره کن را بزداید. این روزنامه با دو تیتر به استقبال موضوع رفته که اول به بهره نبردن فرهادی از کن مربوط می‌شود. موضوعی که روی صفحه اول روزنامه «فرهیختگان» هم اشاره کوتاهی به آن شده بود. دومین تیتر هم نقل قول از یک سینماگر است مبنی بر این‌که جوایز کن و ونیز، سیاسی نیستند

محمدصادق علیزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها