هشدار سازمان بهداشت جهانی؛

علائمی که از دیابت نوع ۲ خبر می‌دهد

دانستنی های سلامت

در دوران کرونا ، قند و نمک نخورید

سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا است، اما مصرف زیاد قند و نمک و چربی سیستم ایمنی بدن را ضعیف‌ می‌کند و احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۱۳۳۵۹۴۳
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، خانه نشینی اجباری این روز‌های کرونایی، خود یکی از عواملی است که مصرف تنقلات و غذا‌های آماده را افزایش داده است. مواد غذایی پرنمک، شیرین و پر چرب زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب و ... می‌شوند و خود این بیماری‌ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد.

در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم و به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف می‌کنیم بیشتر توجه داشته باشیم. در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم تا این دوران همه گیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.

خوراکی های بی قند و بی نمک بخورید

در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید، به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیر‌های بدون قند در وعده‌های غذایی استفاده و مصرف سس مایونز را محدود کنید. سالاد خود را با چاشنی‌هایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر مصرف کنید.

 روزانه ماست و شیر و پنیر کم چرب مصرف و استفاده از فست فود‌ها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذا‌های کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند، محدود کنید تا احتمال ابتلا به کرونا کمتر شود.
در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک مانند آجیل و تخمه‌های نمکی، چیپس، انواع پفک، و مواد شیرین مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، از انواع میوه‌ها استفاده کنید.
 
انواع نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی‌های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی‌های خشک و‌تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی است و مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. در مصرف آن‌ها افراط نکنید.

مواظب افزایش وزن باشید

در حین خرید، به نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای مواد غذایی توجه کنید؛ چرا که به ما می‌گویند در محصول مربوطه چقدر سدیم، نمک، قند و چربی وجود دارد. احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزن خود باشید و حتی الامکان از بیرون غذا تهیه نکنید؛ سعی کنید در خانه غذا درست کنید.

مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف کنید. از روش‌های بخار پز یا آب پز کردن بجای سرخ کردن استفاده کنید. در صورت تمایل به سرخ کردن، با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید. نمکدان را از سفره‌های خود حذف و از چاشنی‌های دیگر برای مزه دار شدن غذا استفاده کنید.

ادویه جات را جایگزین نمکدان کنید و نمک مصرفی روزانه باید کمتر از پنج گرم یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل نمکی که بطورطبیعی در غذا‌ها وجود دارد نیز می‌شود. برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذا‌ها به جای نمک از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنید.

برای پخت غذا بهتر است از روغن‌های مخصوص پخت و پز مثل آفتابگردان، ذرت، سویا یا کلزا استفاده کنید و از خرید و مصرف روغن‌هایی که به صورت سنتی تهیه می‌شوند خودداری شود. در صورت تمایل به مصرف روغن کنجد از روغن ارده کنجد صنعتی استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری صداوسیما
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها