موج گسترده اعتصابات اتحادیه کارگری، لندن را مستاصل کرده است

انگلیس در باتلاق اعتصاب

انگلیس این روز‌ها با اعتصاباتی روبه‌روست که در طول ۳۰سال گذشته بی‌سابقه بوده و در آستانه سال جدید میلادی، مشکلات دولت جدید این کشور به ریاست ریشی سوناک را دو چندان کرده است. تحقیقات مرکز آمار‌های ملی انگلیس نشان می‌دهد جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی، انگلیس را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده و تورم مهارنشدنی، کمبود انرژی و مشکلات معیشتی این کشور را در آستانه سال جدید میلادی با بزرگ‌ترین موج اعتراض‌های عمومی و اعتصاب کارگران و کارکنان اصناف مختلف مواجه کرده است.
کد خبر: ۱۳۹۱۲۰۵
نویسنده حسین یاری - گروه بین‌الملل

آمارهای رسمی در بریتانیا نشان می‌دهد تعداد روزهای کاری در اکتبر که در آن کارکنان دست به اعتصاب زدند، طی ۱۱سال اخیر به رکورد بی‌سابقه‌ای رسیده است، در حالی که اعتصاب بخش‌های مختلف در اعتراض به دریافت دستمزد بیشتر برای مواجهه با تورم همچنان ادامه دارد.بر این اساس، اداره آمارهای ملی اعلام کرد ۴۱۷هزار روز کاری در ماه اکتبر امسال به دلیل اعتصاب تعطیل شده و این یعنی ۴۱۷هزار نفر در این ماه دست به اعتصاب زده‌اند که این رقم از نوامبر سال ۲۰۱۱ بی‌سابقه بوده است. در آن سال، کمتر از نیم میلیون روز کاری به دلیل اعتصاب کارکنان بخش عمومی که خواهان اصلاحات حقوق بازنشستگی بودند، تعطیل شده بود.همچنین، بین ماه‌های ژوئن و اکتبر امسال، بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار روز شغلی به دلیل اعتصابات تعطیل شده که این رقم در یک دوره پنج‌ماهه از اوایل سال ۱۹۹۰ بی‌سابقه بوده است.

طیف گسترده اعتصاب‌کنندگان

در حال حاضر اعتصابات گسترده‌ای در بسیاری از بخش‌های انگلیس در جریان است و موج اعتصابات اخیر، گروه‌های مختلف شغلی در انگلیس را دربرگرفته؛ از اعتصاب کارمندان راه‌آهن و کارگران اداره پست گرفته تا پرستارانی که به دلیل نارضایتی از میزان دستمزدشان به این اعتصابات پیوسته‌اند.چند روز پیش، برای اولین بار حدود ۴۰سال گذشته، معلمان مدارس ابتدایی و متوسطه و بسیاری از مهدهای‌کودک‌ محلی در سراسر این بخش انگلیس در اعتراض به پیشنهاد نرخ افزایش برای دستمزدها دست از کار کشیدند. پنجشنبه گذشته نیز پرستاران اعتصاب خود را آغاز کردند و براساس آمار تخمین زده شده، حدود ۱۰۰هزار پرستار در ۷۶بیمارستان و مراکز بهداشتی در انگلیس اعتصاب کردند که در جریان این اعتصاب، حدود ۷۰هزار ویزیت و عمل در این کشور لغو شد.پیشتر اتحادیه تجاری عمومی بریتانیا موسوم به GMB نیز اعلام کرد بیش از ۱۰هزار نفر از کارکنان بخش اورژانس در سراسر انگلیس و ولز در اعتراض به حقوق پایین و شرایط کاری‌شان، از ۲۱تا ۲۸دسامبر دست به اعتصاب خواهند زد.

نشریه تایمز، چاپ لندن دیروز با انتشار گزارشی درباره ابعاد گسترده اعتصاب مشاغل عمومی در انگلیس طی یک هفته گذشته افزود که حتی جاسوسان این کشور هم به لحاظ مالی تحت فشار هستند و به بانک‌های غذا متوسل شده‌اند.

وسعت مشاغل عمومی که دست از کار کشیده‌اند به تعبیر تایمز قابل توجه و گسترده است. کارگران نفت دریای شمال به اعتصاب رای داده‌اند، همین‌طور رانندگان اتوبوس لندن. به نظر می‌رسد ناامیدی تقریبا در همه مشاغل بخش دولتی وجود دارد. کسانی که به اعتصاب رای داده‌اند عبارتند از اپراتورهای تماس اضطراری۹۹۹، امدادگران و سایر کارکنان آمبولانس، معلمان، کارکنان دانشگاه، آتش‌نشانان، کارگران کارخانه، افسران نیروی مرزی، کارکنان امنیتی شرکت یورواستار، کارکنان اداره گذرنامه و کارمندان بزرگراه‌ها و حتی هواشناسان خواهان دستمزد بهتر هستند.

مقاومت دولت در برابر مردم

اقتصاد انگلیس در نتیجه چندین بحران متوالی در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد. با این‌که همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر می‌برند و تورم به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته است، اما طبق آخرین ارزیابی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) اقتصاد انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت نسبت به سایر کشورهای گروه هفت قرار دارد.

محافظه‌کاران انگلیس امیدوار بودند با روی کار آمدن ریشی سوناک بعد از ماه‌ها هرج و مرج و آشفتگی در دوران نخست‌وزیری جانسون و تراس، آرامشی حاصل شود اما تردیدها درباره شایستگی سوناک همچنان در حال افزایش است.در حالی که بخش‌های کوچک‌تر و عمدتا خصوصی، به مطالبات کارکنان خود رسیدگی و موضوع اعتصاب را حل کرده‌اند، اما دولت همچنان از اختصاص بودجه برای افزایش حقوق کارکنان بخش عمومی خودداری کرده و به جای آن، قوانین را برای افرادی که در این اعتصابات شرکت می‌کنند، سخت‌تر کرده است. دولت معتقد است افزایش حقوق درخواستی کارکنان، غیرقابل پرداخت است و تنها باعث وخیم‌تر شدن شرایط می‌شود.

جرمی هانت، وزیر دارایی انگلیس بیان کرد هر اقدامی که باعث افزایش قیمت‌ها در اقتصاد شود، تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد و مانع رشد اقتصادی بلندمدت می‌شود.در این شرایط گویا کاسه صبر ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در حال لبریز شدن است. وی هفته گذشته در پارلمان خشم خود را به اتحادیه‌ها نشان داد و گفت: اگر رهبران اتحادیه سرسخت باقی بمانند، پس وظیفه من به عنوان نخست‌وزیر این است که از زندگی روزمره انگلیسی‌ها محافظت کنم. بنابراین دولت سوناک در حال تهیه پیش‌نویس قانونی است که اعتصاب‌ها را در شرکت‌های مهم سیستمی مانند راه‌آهن یا خدمات بهداشتی ممنوع می‌کند. در این شرایط دولت انگلیس برای مقابله با اعتصابات کادر درمان در زمستان پیش‌رو، از نیروهای مسلح این کشور استفاده کرده است. براساس این تصمیم اضطراری دولت، کادر نیروهای مسلح می‌توانند در صورت اعتصاب احتمالی کادر درمان و کارکنان بیمارستان‌ها در ماه‌های پیشِ‌رو، به‌عنوان راننده آمبولانس یا حتی به‌عنوان بهیار ارتش در بیمارستان فعالیت کنند.

روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها