تلاش برای شرطی‌ماندن اقتصاد ایران

دولت آمریکا تلاش می‌کند اقتصاد ایران به نرخ دلار وابسته مانده و حتی خبرهای خوب نتواند به سیگنال مثبت در بازار بینجامد.
دولت آمریکا تلاش می‌کند اقتصاد ایران به نرخ دلار وابسته مانده و حتی خبرهای خوب نتواند به سیگنال مثبت در بازار بینجامد.
کد خبر: ۱۴۱۲۳۱۰
نویسنده مهدی جاوید | کارشناس مسائل سیاسی

در تازه‌ترین گام برای شرطی‌ماندن اقتصاد کشورمان، موضوع آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران با خبرهایی وارونه از سوی منابع آمریکایی روبه‌رو می‌شود. در واقع دولتمردان آمریکایی همراه با دلالان دلار، مانند دو لبه یک قیچی می‌کوشند تا به هر طریقی، نرخ دلار را در بازار ایران بالا نگاه دارند. با وجود تایید اخبار منتشرشده درباره آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور و نیز ثابت‌ماندن نرخ ارز در مرکز مبادله، دلالان در تهران و مقامات وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن، هنوز برای بالا نگهداشتن نرخ دلار و ایجاد نوسانات ارزی ناامید نشده‌اند.
مثلا پس از قطعی‌شدن آزادسازی پول‌های ایران در عراق، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است: «اقدام عراق در خصوص تحویل‌دادن نزدیک به سه میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده ایران به این کشور مشروط است. ایران می‌تواند به این اموال دسترسی پیدا کند اما باید فقط در معاملات بشردوستانه و معاملاتی که شامل تحریم‌های آمریکا نمی‌شود، از این پول‌ها استفاده کند.»
این صحبت‌ها نشان‌دهنده کوشش آمریکا برای شرطی‌ماندن بازار به تحولات سیاسی است تا فشار بر کشورمان تداوم داشته باشد. آمریکایی‌ها که به‌دنبال دیپلماسی موفق دولت رئیسی شاهد کم‌اثرشدن تحریم‌ها هستند، در حال حاضر تنها با وارونه‌سازی اخبار مثبت و تکذیب برخی توافق‌ها برای گران نگهداشتن دلار در بازار آزاد ایران دست و پا می‌زنند. آمریکا از دلار گران به‌عنوان ابزار چانه‌زنی سیاسی علیه ایران استفاده می‌کند و به همین دلیل نمی‌خواهد نرخ دلار فروکش کند.
طبیعی است اگر در داخل کشور رفتارهای هیجانی و تقاضای کاذب نسبت به دلار کاهش یابد، برگ‌های برنده آمریکا در مذاکرات محدودتر شده و شانس نجات اقتصاد کشورمان از فشارهای تحریمی بیشتر خواهد شد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها