- عمومی - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

عمومی
مدرسه‌‌، نقطه‌ی عطف جامعه

به بهانه شروع امتحانات، درباره مدرسه و کار‌های کرده و نکرده‌اش

مدرسه‌‌، نقطه‌ی عطف جامعه

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶

توجه به وزارت آموزش و پرورش و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت آن می‌تواند جامعه‌ی مارا از بسیاری مشکلات و معضل‌ها نجات بدهد و اگر بگوییم کلید حل مشکلات ریشه‌ای و پایه‌ای ما در کشور، در بهبود وضع آموزش و پرورش است، اغراق نکرده ایم! به همین بهانه این‌بار تیم نوجوانه به سراغ مدارس و اقدامات ریز و درشتش در بحث آموزشی و تربیتی رفته است.

بنیاد ملی نوجوانان در کنار نسل جدید

گفتگو با حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس بنیاد ملی نوجوانان

بنیاد ملی نوجوانان در کنار نسل جدید

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵

درهر برهه‌ای از تاریخ، نوجوانان همیشه نقش مهمی در سرزمین و کشور‌های مختلف داشته‌اند و تمام امید و انگیزه یک جامعه، به جوانان و نوجوان وصل است. در روز‌های اخیر اتفاقی که شاید کمتر به آن پرداخته شد، تشکیل بنیاد نوجوانان در کشور بود که درکنار آن، سند تربیتی نوجوانان نیز به انتشار رسیده‌است. به همین دلیل پای گفتگو با حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس بنیاد ملی نوجوانان نشسته‌ایم تا درباره این موضوع مهم صحبت کنیم.

درباره زبان مادری، به مناسبت پاسداشت زبان فارسی

زبان مادری

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵

آن‌هایی که غریب و دور از وطن زندگی می‌کنند گاهی اوقات آرزو‌های کوچک عجیبی دارند. مثلا شاید کسی در یک عصر بارانی خیابان‌های برلین را گز کند و در سرش بگوید ای‌کاش ر میان اسمم را درست تلفظ می‌کردند. یا کسی در پاریس که به گمان خیلی‌ها شهر عشق و شعر است، دلش لک زده باشد برای لهجه شیرازی خصوصا وقتی که روی شانه اش می‌زدند و با مهربانی می‌گفتند: کجایی کاکو؟! راستش برای همین چیزهاست که می‌گوییم زبان خیلی بیشتر از یک نهاد اجتماعی است. انگار زبان هر ملتی در جایی از وجودشان که دقیقا قسمتی از جانشان است. وقتی همزبان باشیم همدل می‌شویم و روح‌ها در یک جایی باهم به اشتراک می‌رسند آن هم زبان مادری است.‌

زبان، نقطه‌ خلق ایده

معرفی آثاری که از مفهوم زبان مادری برآمده‌اند

زبان، نقطه‌ خلق ایده

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰

زبان مادری مفهومی است که در دنیای هنر، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ به‌خصوص هنری که به دنیای واژگان و عبارات و اصطلاحات مرتبط باشد یعنی هنر نوشتن؛ حال می‌خواهد فیلمنامه باشد یا کتاب‌.در این صفحه سراغ دو اثر رفتیم که مفهوم زبان مادری، منشأ خلق ایده‌ آنها بوده است. یک کتاب و یک فیلم‌ که هرکدام، دری از این مفهوم را به روی ما باز کرده‌اند.

حکیم، پاسدار زبان مادری

حکیم، پاسدار زبان مادری

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴

حکیم شماره دو فامیل  حکیم حکما، جناب حکیم عزیز ارادت خاصی به زبان مادری‌اش داشت. ایشان شانه‌به‌شانه فردوسی برای پاسداشت زبان فارسی تلاش کرد اما از آنجا که تلاش‌هایش مذبوحانه، ریاکارانه و بی‌هدف بود، راه به جایی نمی‌برد. ایشان از همان زمان‌ها حسادتش به حکمای زبان فارسی را آغاز کرد و در آثار بزرگان ادبیات فارسی دست برد‌. شاید خیال می‌کنید که حکیم به‌دلیل دانش ادبی‌ای که داشته است، چنین می‌کرده، در حالی که طبق تحقیقات ما ایشان از این‌طور چیزها هیچ نمی‌فهمید و صرفا قصدش پاسداشت زبان فارسی بود. شاید بپرسید چرا پاسداشت زبان فارسی؟ حتما ایشان انسان فرهیخته و دغدغه‌مندی بوده است؟ باید جواب بدهم که هرگز! حکیم در رقابت با پسرعمویش، حکیم شماره یک فامیل، می‌خواست کاری کرده باشد و از آنجا که کاری بلد نبود، خرابکاری می‌کرد‌.وقتی حکیم در زمان خودش نتوانست به زبان فارسی خدمت کند، تصمیم گرفت به آینده‌ سفر کند تا بلکه با استفاده از اطلاعات فراوانی که دارد، مفید باشد. شاید بگویید که چه جالب، حکیم اطلاعات فراوان داشت؟ باید جواب بدهم که بله، داشت اما به درد لای جرز دیوار می‌خورد که ملات شوند و سوراخ و درزها را بپوشاند.

روی نت دزفولی

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳

موسیقی محلی اصالت هر قوم و زبان آن محله و شهر است. موسیقی محلی یک ویژگی خاصی دارد و آن هم این است که فرقی نمی‌کند از کجای ایران و جهان آن را می‌شنوید، بلکه حتی زمانی که معنی آن موسیقی را درک نمی‌کنید اما می‌توانید از آن به بهترین شکل ممکن لذت ببرید.دراین شماره ازنوجوانه سراغ خواننده و ترانه‌سرای دزفولی رفتیم وپای صحبت‌های ابراهیم نصراللهی نشسته‌ایم تا از موسیقی محلی خود بگوید.

اهل کجایی!؟

اهل کجایی!؟

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳

لهجه شیرازی را با یزدی قاطی می‌کنم. کاشانی و قزوینی را تشخیص نمی‌دهم و مشهدی را هم. تازه این‌که کردی را اصلا متوجهش نمی‌شوم به کنار. ولی همه را آن‌قدر دوست دارم که وقتی این شماره از قلمرو را می‌خواندم، چشم‌هایم پراشک شد.

جای خالی تجربه

درباره کسب تجربه‌های مختلف در مدارس

جای خالی تجربه

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴

این روزها، همان روزهایی است که بی‌حوصله و کرخت، بدون این‌که راه مدرسه تا خانه و بلعکس را بفهمیم، طی شده است. همان روزهایی که سرمان پر از سوالات مهم است، انگیزه‌ای برای پیدا کردن پاسخ آن نداریم و جای خالی تجربه‌های مختلف توی زندگی‌مان درد می‌کند. در ۳-۳-۶ این شماره می‌خواهیم درباره تجربه در مدارس صحبت کنیم.

نیازمندی ها